Online Sports Betting – Marseille Menangguhkan Evra Selepas Menendang Peminat

By | November 4, 2017

Online Sports Betting - Marseille Menangguhkan Evra Selepas Menendang Peminat

Kelab Perancis, Marseille telah menggantung bek kiri selepas Patrice Evra menyerang penyokong kelab sebelum perlawanan Liga Europa pada hari Khamis, laporan dari online sports betting Malaysia. Patrice Evra telah diberikan “pemberhentian segera” dan boleh dikenakan sanksi lanjut selepas terlibat dalam pertengkaran dengan penyokong pada hari Khamis, Marseille telah mengesahkan. Pemain Marseille semakin panas sebelum perlawanan Liga Europa dengan Vitoria Guimaraes di Portugal ketika Evra ditargetkan oleh penyokong dengan lagu yang tidak baik.

Evra bertindak balas dengan melonggarkan papan pengiklanan dan berhadapan dengan para peminat, yang membuat mereka turun dari tempat duduk dan mendekati pemain. Pemain pertahanan itu dibawa kembali ke atas gol oleh rakan sepasukan, sebelum kemudian menendang tendangan di kepala pemulung Marseille dan diseret lagi. Evra telah diusir sebagai hasilnya, menjadi pemain pertama yang pernah menerima kad merah sebelum perlawanan di Liga Europa.

Marseille mengesahkan selepas permainan mereka telah membuka siasatan ke atas kejadian itu, manakala UEFA juga memulakan prosiding tatatertib terhadap Evra dan mengatakan bahawa akan digantung sekurang-kurangnya satu pertandingan.
Sekarang kelihatan masa depannya di kelab itu ragu-ragu, dengan Marseille mendedahkan mereka telah menggantungnya dan akan mengadakan pertemuan sewajarnya untuk menentukan apa-apa sanksi lanjut.
Kenyataan di laman web kelab itu dibaca: “Jacques-Henri Eyraud, Presiden Olympique de Marseille (OM), bertemu dengan Patrice Evra hari ini dan memaklumkan kepadanya tentang pemberhentiannya dengan segera dan samannya untuk temu duga sebelum adanya sanksi disiplin.

“Di samping itu, keputusan pertama penyiasatan dalaman yang dijalankan oleh kelab itu menunjukkan tingkah laku yang tidak dapat diterima di pihak beberapa provokator yang mengutuk serangan kebencian yang sangat serius terhadap pemain itu, walaupun yang terakhir dan rekan satu pasukannya memanaskan badan untuk mesyuarat penting.
“Sebagai pemain profesional dan berpengalaman, Patrice Evra tidak dapat bertindak balas dengan cara yang tidak wajar.
“Kelab ini meneruskan siasatannya dan akan menggunakan semua cara undang-undang yang boleh dibebankan kepada individu yang, di bawah nama keghairahan mereka untuk OM, membahayakan reputasi mereka dengan memasuki lapangan dan menghina pemain daripada menyokongnya.”